31 Temmuz 2015 Cuma

FAKİR OLMANIN VE FAKİR KALMANIN YOLLARI


UZUN BİR ARADAN SONRA TEKRAR SİZLERE YAZMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUM. SON ZAMANLARDA ÇOK DÜŞÜNDÜĞÜM, BİRÇOK KAYNAKTA DA OKUDUĞUM VE ÜZERİNDE TESPİTTE BULUNDUĞUM BİR DURUM HAKKINDA NEDENLERİMİZE CEVAP ARAMAYA ÇALIŞTIM. BÜYÜK ÖLÇÜDE DOĞRUYU YAKALADIĞIMI BULDUĞUMU DÜŞÜNÜYORUM UMARIM BEĞENİRSİNİZ. 

1 – Eğitim almamak

Temel eğitimde başarısız olursanız, zengin olma şansınızı büyük ölçüde kısıtlarsınız. Bunun da ötesinde temel becerileriniz olmazsa ileri seviye beceriler de kazanamazsınız. Ancak, bu yöntem yoksulluğu garantilemez çünkü çok sıkı çalışan veya doğuştan yetenekli olan, az bir eğitimle zengin olan birçok insan vardır.
 2 – Bağımlılık kazanmak
Bağımlılıklar varlığı ve sağlığı hesapsızca tüketmenin en iyi yollarıdır. Kokain ve eroin ruhu kirletmenin en hızlı yoludur. Kumar da aynı şekilde iyi iş çıkarır. Kariyerin ve ilişkilerin bozulmasına neden olan alkoliklik geleneksel bir yöntemdir. Ancak istisnalar da vardır. Kumarbazların çok azı kazanır, alkoliklerin bazıları uzun süre işlevlerini kaybetmez. Ancak eninde sonunda bağımlılık kazanır.
 3 – Asla tasarruf etmemek
Tasarruf varlık oluşturmaya yardımcı olduğundan herhangi bir ekstra kazancı veya bonusu güzel vakit geçirmek için harcamak uzun vadeli yoksulluk için iyi bir plandır.
 4 – Borç almak
Ev almak veya eğitim için borç almak yatırımdır ancak tatiller, arabalar ve genel tüketim için borç almak çok akıllıca değildir. Çulsuz kalmanın en iyi yolu kredi kartlarını maksimuma çıkarmak ve geri ödemelerin altında kalana kadar borç para almaya devam etmektir.
 5 – Doğrudan hapse girmek
Başarıyı önlemenin kanıtlanmış yollarından biri, özellikle de gençlikte, suça karışarak eğitim almak ve faydalı beceriler kazanmak için geçirilecek yılları hapiste harcamaktır. Hafif suçlular iş bulmakta, iyi ilişkiler kurmakta veya para kazanmakta zorlanırlar. Tabii ki bazı suçlular zengin olurlar ancak bunun nedeni rakipleri tarafından saf dışı bırakılmayı göze almalarıdır.
 6 – Düşük maaşlı işlerde çalışmak
Sevdiğiniz şeyi yapıyorsanız düşük maaşlı işler iyidir. Ancak insanların birçoğu yaptıkları işten nefret ederler ve sadece hayatta kalmalarına yetecek kadar para kazanırlar. Risk almak, yeni beceriler öğrenmek veya yeni bir şeyler denemek istemezler.
 7 – Çalışmaktan kaçınmak
Bazı talihsiz insanlar çalışamayacak kadar hastadır ancak çoğu sağlıklı insan elinden geleni yapmaz ve çalışmaktan kaçar. Bu insanların zengin biriyle evlenmek veya lotoyu kazanmak gibi kısa yoldan zengin olma planları olsa da başarı şansları çok düşüktür.
 8 – Üçüncü dünya ülkesinde doğmak
İnsan haklarının, eğitim veya sağlık hizmetinin olmadığı, baskı rejiminin hüküm sürdüğü yoksul ülkelerden birinde doğan milyonlardan biriyseniz yoksulluktan kaçarken bir sürü zorlukla mücadele etmeniz gerekecektir. Üçüncü dünya ülkesinde yoksul olmamanız lotoyu kazanmaktan daha düşük bir ihtimaldir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder