31 Temmuz 2015 Cuma

BAŞARILI OLMAK İSTEYEN  GENÇ GİRİŞİMCİLER İÇİN TAVSİYELER

başarılı girişimci olmak

Başarılı olmak isteyen genç ve yeni girişimciler için ipuçları


Başarıl olmak genellikle hedeflerini gerçekleştirenlerden bir şeyler öğrenmek anlamına gelir. Bir akıl hocanızın olması harika bir nimettir ancak herkes doğru insanı bulamaz.
Kendi gurunuzu henüz bulmadıysanız, aşağıdaki ipuçlarını okuyarak güzel bir başlangıç yapabilirsiniz.
1 – Kendinize meydan okuyun
En büyük motivasyon kaynağı kendinize meydana okumaktır. Hayatı, her gün daha fazla şey öğrendiğiniz uzun süreli bir üniversite eğitimi gibi görmeye çalışın.
2 – Önemsediğiniz işi yapın
Hiç şüphe yok ki bir işi yönetmek çok zaman alır. Hayatınızdan memnun olmanın tek yolu gerçekten inandığınız bir işi yapmaktır.
3 – Risk alın
Gerçekten yapana kadar çabalarımızın sonucunu asla bilemeyiz. Başarısızlıktan pişman olmazsınız ancak denememekten pişman olursunuz.
4 – Kendinize inanın
İster başarabileceğinizi düşünün, ister başaramayacağınızı düşünün. Her iki durumda da haklısınız. Başarılı olacağınıza inanın ve farklı zorluklarla mücadele etmenin yollarını bulun. Bulamazsanız, sadece bahaneler üretirsiniz.
5 -Vizyonunuz olsun
Vizyonu olan ve bu vizyonu gerçekleştirmek için arzusu olan kişiye girişimci denir. Vizyonunuz her zaman net olsun.
6 – İyi insanlar bulun
Kiminle olursanız, o olursunuz. Kendinizi değiştirmenin en hızlı yolu, olmak istediğiniz gibi insanlarla takılmaktır.
7 – Korkularınızla yüzleşin
Korkuların üstesinden gelmek kolay değildir ancak bunun yapılması gerekir. Korkusuzluk kas gibidir. Ne kadar geliştirirseniz, o kadar güçlenir.
8 – Harekete geçin
Dünya mükemmel fikirlerle doludur ancak başarı eylemle gelir. Başlamanın en kolay yolu konuşmayı bırakıp harekete geçmektir.
9 – Zamana yatırım yapın
Hiç kimse anında başarılı olamaz ve herkes ilk etapta acemidir. Steve Jobs’ın da belirttiği gibi yakından baktığınızda bir gecede yakalanan başarıların çoğunun uzun zaman aldığını görürsünüz. Zamana yatırım yapmaktan korkmayın.
10 – Zamanı değil, enerjiyi yönetin
Enerjiniz zamanınızla yaptıklarınızı kısıtladığından, enerjinizi akıllıca yönetmeniz gerekir.
11 – İyi bir ekip kurun
İş dünyasında hiç kimse kendi başına başarılı olamaz ve bunu deneyenler her defasında kaybederler. Başarınızı desteklemek için iyi bir ekip kurun.
12 – Karakter ve değerlere önem verin
Takımınızı kurarken, karaktere ve değerlere önem verin. Birini her zaman beceriler üzerine eğitebilirsiniz ancak birinin değerlerini şirketinize uygun hale getiremezsiniz.
13 – Sermayeyi arttırmak için plan yapın
Sermaye yükseltmek düşündüğünüzden daha zordur ve her zaman vakit alır. Bu nedenle plan yapın.
14 – Hedeflerinizi bilin
Her güne sonu düşünerek başlamanız gerekir. Bu sayede bu doğrultuda çalışırsınız. Hedefler belirleyin ve her gün bu hedefleri kendinize hatırlatın.
15 – Hatalarından ders alın
Girişimcilerin birçoğu hataların en iyi öğretmenler olduğunu söyler. Hatalarınızdan ders alırsanız, başarıya yaklaşırsınız.
16 – Müşterinizi tanıyın
Müşterilerinizi tanımanın başarının üç anahtarından biridir. Hizmet verdiklerinizi herkesten iyi tanıyın ve ihtiyaç duydukları çözümleri onlara verin.
17 – Şikayetlerden ders çıkarın
Bill Gates bir keresinde en mutsuz müşterilerin en iyi öğrenme kaynakları olduğunu söylemişti. Mutsuz müşterilerin size bir şeyler öğretmesine izin verin.
18 – Müşterilerden bilgi isteyin
Müşterilerin ne istediğini veya neye ihtiyaç duyduklarını tahmin etmek sizi başarıya ulaştırmaz. Onlara doğrudan sormalısınız ve ne söylediklerini dikkatli bir biçimde dinlemelisiniz.
19 – Paranızı akıllıca harcayın
Para harcarken, akıllı bir biçimde harcamaya dikkat edin. Aptalca şeyler için para harcamak ve sermayesiz kalmak çok kolaydır.
20 – Sektörü anlayın
Bir sürü insanın para kazandığını görseniz bile bilmediğiniz oyunları oynamayın. Sektörü doğru bir şekilde anlamanız başarının anahtarıdır.
21 – Beklenenden fazlasını verin
Müşterilere beklediklerinden fazlasını vermek gerekiyor. Bu, sektörde dikkat çekmenin ve sadık müşteri tabanı oluşturmanın en iyi yollarından biridir.
Başarılı bir girişimci olmak istiyorsanız vizyonun sahibi olmanız, çok çalışmanız ve sabırlı olmanız gerekir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder