12 Şubat 2016 Cuma

DİGİTAL REKLAMCILIK





 

Etkili pazarlamanın nasıl yapılacağı günümüz küçük ölçekli işletmelerinin ve girişimcilerinin en büyük sıkıntısıdır. Kullanılabilecek bir sürü pazarlama tekniği vardır ve kendi işletmeniz için doğru olan yaklaşımı belirlemeniz de oldukça zordur. Küçük işletmelerin pazarlama faaliyetleri için kullanacakları bütçe sınırlıdır ki bu da işleri daha da zorlaştırır.

İyi bir pazarlama yöntemi bütün işletmeler için oldukça değerli bir araçtır. İşletmenizin başarılı olması için markanızı, ürünlerinizi ve hizmetlerinizi çok iyi tanımalısınız. İşte bu noktada iyi bir online pazarlama stratejisi oldukça yardımcı olacaktır.
Aşağıdaki makale de işletmenizin tanıtımını yapmanıza yardımcı olacak bazı etkili pazarlama yöntemleri yer almaktadır. Bu yöntemler hedef kitlenizin gözünde işletmenizin görünürlüğünü arttırmanıza yardımcı olacaktır.

1 – İnternet sitenizin sonuçları ilettiğinden emin olun

Çekici bir internet sitesi profesyonel gözükmenize yardımcı olur. Ancak gerçek faydalar işlevsellik ve müşteri kazanma becerine bağlıdır. İnternet siteniz çağın gereksinimlerini karşılamıyorsa yeniden tasarlayın.
Ismarlama internet sitesi tasarımına maddi gücünüz yetmezse işletmenizin internet sitesini hızlı ve uygun maliyetli bir şekilde devreye sokmak için diğer uygun maliyetli internet sitelerinden faydalanabilirsiniz. Bu tür internet siteleri satış potansiyeli yaratan özellikler, bedava logolar, kurulum ve hostingle birlikte hazır şablonlar sunarlar.

2 – Blog yazmak yüksek öncellik sağlar

Bloglar işletmeler için mükemmel pazarlama araçlarıdır. Blogunuzu kabul ettirmeniz zaman alsa bile sonuçları görünce buna değeceğini anlarsınız. Blogunuzdan fayda sağlamak istiyorsanız zaman ayırmalı ve her hafta kaliteli içerikler girmelisiniz. Çalışmalar gösteriyor ki bloglarını düzenli olarak güncelleyen işletmeler internet siteleri aracılığıyla iki katı daha fazla gelir elde ederler. Aynı zamanda güven tesis etmenize de yardımcı olur.

3 – İlk günden itibaren e-posta listeleri oluşturmaya başlayın

İşletmelerin çoğu e-posta pazarlamanın faydalarının farkındadır. Bununla birlikte küçük işletmelerin çoğu e-posta listelerini oluşturmak için internet sitelerini veya bloglarını güçlendirmeyi başaramazlar.  Başlangıç için en iyi nokta budur. İnternet sitenizde yer alacak basit bir e-posta kayıt formu harika sonuçlar elde etmenize yardımcı olacaktır. Müşterileri kayıt olmaları için özendirmeniz oldukça önemlidir.

4 – Her ay basın bülteni gönderin

Basın bülteni hazırlamak oldukça kolaydır ve doğası gereği tanıtıcıdır. Editoryal kılavuzlar anlaşılırdır. Basın bültenleri işletmenizin reklamını yapmanın ve online görünürlüğünüzü arttırmanın en kolay yoludur. En iyi sonuçları almak için gazeteler ve dergiler de dahil yerel medyayla temas kurun ki basın bültenlerinizi yayınlasınlar. Sonuçlar şaşırtıcı olacaktır.

5 – Dönüşümü arttırmak için adımlar atın

İnternet sitelerinin ziyaretçi trafiği çok olan ancak bunu gelire dönüştüremeyen birçok küçük işletme vardır. Müşteriye dönüştüremezseniz internet sitenizin trafiği bir işe yaramaz. Bunu yapmanın farklı yolları vardır. İşte bazı örnekler:
İnternet sitenizde etki yaratmak için çağrılar yapın
Diğer bütün pazarlama malzemeleriniz aracılığıyla da çağrı yapın
Yaptığınız bütün çağrıların internet sitenizde yer aldığından emin olun

6 – Diğer işletmeleri inceleyin

Sizinle aynı nişe sahip başarılı diğer işletmelerden birçok şey öğrenebilirsiniz. İnternet siteleri ve sosyal medya profilleri size pek çok şey anlatacaktır. İşletmenizin faydalanabileceği birçok rekabetçi analiz aracı vardır. Esin almak ve işletmenizin pazarlamasını yapmak için yeni yollar bulmak amacıyla rekabeti araştırın.

7 – Kampanyalar düzenleyin ve indirimler yapın

Tüketicilerin hepsi indirimlerden hoşlanır. Kampanyalar ve indirimler sunarak işletmenizin reklamını yapabilir ve müşterilerinizi ödüllendirebilirsiniz. Özel tekliflerinizi sosyal medya sitelerinde ve makaleler ve blog yazıları aracılığıyla tanıttığınızdan emin olun. Avantajlarından yararlanabileceğiniz bir sürü kampanya sitesi vardır. Bu siteler işletmenizin için ekstra ilgi çekmenin en harika yollarından biridir.

8 – Yarışmalar düzenleyin

Yarışmalar düzenlemek işletmenizin reklamını yapmanın bir diğer etkili yoludur. İyi bir ödül kullanın veya müşterileri ödülle baştan çıkarın. Bunu yaptığınız taktirde insanlar markanız hakkında konuşmaya başlayacaktır. Facebook gibi sosyal paylaşım siteleri yarışmalarınızın tanıtımını yapmak ve aynı zamanda yeni takipçileri etkilemek için harika bir yoldur.

9 – İşletmenizin pazarlamasını yapmak için videolar kullanmaya başlayın

Videolar günümüzde oldukça popüler hale gelmiştir ve işletmenizin pazarlamasını yapmak için harika bir yoldur. Küçük işletmeler pazarlama yöntemlerinin bir parçası olarak videoları farklı birçok şekilde kullanır.
İnternet sitelerinde ürün videoları yayınlamak satışları arttırmanın etkili bir yoludur. Çalışmalar gösteriyor ki tüketiciler internet sitelerinde ürünlerin veya hizmetlerin videolarını görürse ürünleri veya hizmetleri alma olasılıkları artıyor.
Küçük işletmenizin pazarlamasını yapmanın bir diğer etkili yoluysa Youtube’da aktif olmaktır. Youtube günümüzde tüketiciler tarafından en çok kullanılan kanallardan biridir ve firmanızın Youtube ‘da yer alması ilgi çekmenize ve yeni müşterileri etkilemenize yardımcı olur.
Aynı zamanda kendi Youtube kanalınızı oluşturabilir ve hedef kitlenizle uyumlu videolar paylaşabilirsiniz. Nişinizle alakalı videolara yorum yapmak marka görünürlüğünüzü arttırmanın ve kullanıcılarla iletişim kurmanın bir başka yoludur.
Videolarınızı kendiniz yaratacaksanız kendinizi sadece ürün veya hizmet promosyon videolarıyla sınırlamayın. Hedef kitlenizin problemlerini çözmelerine yardımcı olacak eğitici videolar hazırlamanız tanıtıcı videolara göre daha çok ilgi çeker.

10 – Süregelen optimizasyon stratejiniz olsun

İnsanlar arama motorlarında internet sitenizi bulamazsa internet sitenizde bir işe yaramaz. İnternet sitenizi iyi duruma getirmeniz yeterli olmaz. Arama motorlarında yer almak istiyorsanız internet siteniz üzerinde sürekli çalışmalı, istatistikleri yakından izlemeli ve internet sitenizi düzenli olarak geliştirmelisiniz. İnternet sitenizi zengin içeriklerle düzenli olarak güncellemeli ve sitenizde kaliteli bir geri izleme sistemi olması için çalışmalısınız.

11 – İşletmenizi popüler yerel rehberlere kaydedin

Google Plus Local, Bing Local ve Yahoo Local gibi diğer işletme rehberleri de oldukça önemlidir. İşletmenizle ilgili detaylı bilgi verdiğinizden ve internet sitenizin linkini eklediğinizden emin olun.

12 – İşletmenizi konum tabanlı uygulamalara ve hizmetlere kaydedin

Yelp ve Foursquare gibi konum tabanlı hizmetler tüketiciler arasında oldukça popülerdir. İşletmenizi bu tür hizmetlere kaydetmeniz işletmenizin pazarlaması ve yeni müşterileri etkilemek için oldukça iyi bir yoldur.

13 – Sosyal medyada aktif olun

Küçük işletmelerin büyük çoğunluğunun Facebook ve Twitter gibi popüler sosyal paylaşım ağlarında profilleri vardır. Ancak bu kendi başına yeterli olmaz. Sosyal medyanın faydalarından en üst noktada yararlanabilmek için daha fazlasını yapmanız gerekir. İşte bazı ipuçları:
Profillerinizi sürekli güncelleyin ve yeni bilgiler girin
Her hafta birkaç kez yeni şeyler yayınlayın
Kullanıcılarınız için değerli içerikler paylaşın
Kullanıcılarla bağ kurun. Yani kullanıcılarınızı takip edin, bilgiler paylaşın ve kullanıcıların içeriklerini beğenin
Sadece internet sitenizdeki içerikleri paylaşmayın

14 – Google Adwords deneyin

Google Adwords Goole’ın reklam programıdır ve arzuladığınız arama koşulları için arama motorlarına internet sitenizi kaydetmenin etkili bir yoludur. Artan rekabete bağlı olarak tıklama başına ödeme yüksek olacaktır ancak maliyetlerinizi kontrol altına almak için aylık bir bütçe oluşturabilirsiniz. Hedeflemenizi doğru yaparsanız yatırım getirisi de dikkat çekici olacaktır.

15 – Sosyal medyada ücretli reklam kullanabilirsiniz

Yeniyseniz ve sosyal medyada fazla takipçiniz yoksa ücretli reklam kullanmayı düşünebilirsiniz. Twitter, Facebook ve YouTube gibi sosyal ağlar işletmeler için uygun maliyetli reklam seçenekleri sunar.

16 – Mobil kullanıcıların internet sitenize erişebildiğinden emin olun

İnternet sitenizi mobil olarak optimize etmeniz mobil kullanıcılara erişmenin en kolay yoludur. Bütün ekran büyüklüklerine uyum sağlayan esnek bir internet sitenizin olması size avantaj sağlar.  Alternatif olarak internet sitenizin mobil versiyonunu oluşturmak ve mobil trafiği bu siteye yönlendirmek için bedava mobil internet sitesi kurucularını kullanabilirsiniz.

17 – İçerik pazarlamasını güçlendirin

İçerik pazarlaması başka bir ifadeyle hedef kitlenizle uyumlu kaliteli içeriğin üretilmesi ve dağıtılması işletmenizi pazarlamanın ve müşterileri etkilemenin en etkili yollarından biridir. Bu tür bir pazarlama yüksek hedeflidir. En iyi sonuçları almak için makaleler, videolar, infografikler veya ağ seminerleri gibi çeşitli içerik türleri üretin ve bunları çeşitli kanallar aracılığıyla dağıtın.

18 – Editoryal takviminiz olsun

Kaliteli içerik üretmenin önemini daha önce tartıştık. Ancak bu zaman alır ve çaba gerektirir.  Rastgele yaklaşımlar kaynaklarınızı boşa harcamanıza ve beklenen sonuçları üretememenize neden olur. Burada çalışma programı veya editoryal takvim yapmanız oldukça önemlidir.

Sonuç

İster yeni başlamış olun isterseniz de uzun süredir var olun iyi bir pazarlama stratejisi küçük işletmelerin başarısı için hayati önem taşır. Yukarıdaki kanıtlanmış pazarlama stratejileri işletmenizi büyütmenize ve yeni müşteriler bulmanıza yardımcı olur.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder